Aida Les Trésors de Baku “Yazzlin”

Yazzlin als frummeltje van een paar dagen oud
Mama Balou samen met Yazzlin

Yazzlin is geboren op 17 november 2017, bij Dyana en Carool Meijs van kennel “Les Trésors de Baku” Haar moeder is Balou (Memicedaïska Fleur) en haar vader is Zorn (Lionstars Noble Royal). Zij komt uit een nest van 10 puppies en heeft 6 zusjes en 3 broers. De eerste 8 weken zijn we natuurlijk heel veel wezen knuffelen om zo te kijken welk pupje het beste bij ons zou passen. Ik zeg ons, want Yazzlin is voor de helft van mijn ouders. Ze woont bij mij, maar als ik ben werken is ze bij mijn ouders. Ik wil namelijk niet dat ze heel de dag alleen is, daarvoor neem je tenslotte geen hond. We hadden dus keuze uit 7 teefjes, en ze waren allemaal heel leuk hoor.. Maar er was er maar ééntje die echt bij ons paste, dat was het kleine meisje met het bruine bandje. Tot week 7 wisten we het echt niet, welke voelde nou het beste. We bleven lang hangen bij het teefje met donkerblauwe bandje, maar we voelden het niet. Tot Carool bruine bandje oppakte. Ze keek me recht aan! En toen was het liefde op het eerste gezicht. Dat guitige weerborsteltje tussen haar ogen.. ik was verkocht, deze moest het worden. Gelukkig paste dit ook in Dyana haar planning en op 13 januari was het eindelijk zo ver! Ze mocht mee naar huis. Ik paste op dat moment op het huis van vrienden, die voor 6 maanden naar het buitenland waren, en zorgde ook voor hun dieren, waaronder Duitse Herder Noodle. Het was best even spannend hoe Noodle zou reageren op zo’n klein pupje, maar ook voor Noodle was het liefde op het eerste gezicht, en zij transformeerde meteen in Yazzlin’s reserve mama. Wat was het heerlijk om die twee samen te zien, en als er een andere hond lelijk durfde te doen tegen Yazzlin was Noodle er als de kippen bij om haar “te redden”, echt fantastisch! In april gingen we in ons eigen huisje wonen, in Vlijmen. Uiteraard gingen we op puppiecursus, waar al snel bleek dat Yazzlin een heel slim meisje is! Inmiddels hebben we verschillende gehoorzaamheidscursussen gedaan, en durf ik hardop te zeggen dat ze best goed luistert! Begin 2019 zijn we gestart met de basiscursus speur- en reddingswerk, die we met goed gevolg hebben afgesloten. In juni 2019 jaar zijn we gestart met waterwerk, en ook die hebben we netjes afgesloten! In oktober 2019 zijn we gestart met de vervolgcursus speur- en reddingswerk, waar we weer veel plezier aan hebben beleefd. In januari 2020 zijn we naar Oberstdorf geweest voor de cursus lawinewerk wat een geweldige ervaring was!

Yazzlin springt uit de boot om naar mij toe te zwemmen
Als “verzopen katje” komt ze bij mij aan
Yazzlin met bringsel in haar bek, dat betekend maar één ding: Slachtoffer gevonden!
Yazzlin volgt het spoor wat ze gevonden heeft.

Naast speur- en reddingswerk hebben we nog een hobby, namelijk shows lopen. En niet onverdienstelijk, Yazzlin is Nederlands Jeugdkampioen én Nederlands Kampioen. Haar showresultaten vind je op een andere pagina.

KCM L.H.C.N. 2019, Reserve Beste Teef!

Yazzlin heeft inmiddels alle gezondheidsonderzoeken gehad en is voor alles goedgekeurd. Ook heeft zij de fokselectiekeuring van de Leonbergse Honden Club Nederland gedaan, en ook hiervoor is ze geslaagd. Ik ben lid van, en fok volgens de regels van de L.H.C.N.

op 7 mei 2020 is het A-Nest geboren. Yazzlin heeft 13 pups op de wereld gezet, waarvan het laatst geboren teefje de bevalling helaas niet heeft overleefd. Zij heeft haar eerste loopsheid na dit nest een baarmoederontsteking gekregen. Deze is drie weken lang met antibiotica behandeld, maar helaas na stoppen met de antibiotica kwam de ontsteking terug en moest ik kiezen tussen het leven van Yazz of castratie… Die keuze was niet heel moeilijk en zij is direct geopereerd en baarmoeder en eierstokken zijn verwijdert. Zij is hiervan gelukkig helemaal hersteld en is weer in topconditie. Helaas kan zij geen pupjes meer krijgen, maar ze mag natuurlijk gewoon heerlijk bij ons oud worden!

Anderhalf jaar na haar castratie, nog steeds een Kampioensteef!
Mijn prachtige meisje
Genieten in de sneeuw
Haar favoriete hobby: Molshopen uitgraven
In juni 2022 weer voor het eerst naar een show, na 2,5!! jaar niets gedaan te hebben… Staat meteen als een huis!