Aloha A’Nani Mai Ka Moena Taimana “Nani”

Nani, 7 weken oud
Nani, hier precies 4 maanden
Moeder en dochter <3

Nani is geboren op 7 mei 2020. Haar mama is mijn Yazzlin, Aida Les Trésors de Baku, en haar papa is Amor, Amazing Love Amor of Leohearts. Zij is het pupje wat als 4e geboren werd, en zij kreeg het gele bandje. En op de één of andere manier wist ik het meteen.. Zij hoort bij mij. Ik had al een naam voor het pupje wat als 4e geboren zou worden, namelijk Ananiya, wat als vierde geboren betekend in het Hawaïaans. Maar ik had voor het pupje wat bij mij zou blijven ook al een naam, namelijk A’Nani, roepnaam Nani. Nani betekend mooi in het Hawaïaans, en zij is hiermee vernoemd naar een hond die van pup af aan bij mijn ouders in de opvang kwam, namelijk Berghond van de Maremmen, Bella. Bella betekend natuurlijk mooi in het Italiaans. Bella is helaas in de zomer van 2019 overleden, en Bella’s vrouwtje was inmiddels één van mijn beste vriendinnetjes geworden, en ik hield natuurlijk ook enorm veel van Bella. Vandaar de naam Nani. Maar goed.. Nani werd als vierde geboren, dus dilemma.. Wat ging ik doen met de naam, want die moet je binnen 10 dagen na geboorte doorgeven aan de Raad van Beheer. Maar ik voelde het zo.. Ananiya werd overboord gegooid. A’Nani was het. In de weken die volgde bleek ook nog dat Nani het weerborsteltje op haar neusje van mama had geërfd, toen was ik natuurlijk verkocht! Daar kwam bij dat Nani in het nest echt niet makkelijk was, en ik wist niet of ik haar mee durfde te geven aan mensen die geen ervaring hadden met het opvoeden van honden. Ik hou wel van een uitdaging, dus de beslissing was gemaakt. Nani bleef lekker bij mij en haar mama. Toen gingen alle pupjes naar hun nieuwe baasjes en Nani veranderde… Ze werd super aanhankelijk, makkelijk, sociaal, open en vrij. Met wat ik nu weet denk ik dat zij misschien wel het liefste, makkelijkste pupje van allemaal is, hoe bijzonder. Ze is heel aanhankelijk, knuffelt het liefst de hele dag, en is gek op haar mama. Zo mooi om de band tussen die twee te zien. En zo mooi om te zien hoe Yazz geniet van haar dochter, en het opvoeden vooral aan mij over laat. Nani mag echt werkelijk alles van haar! We gaan zien wat de toekomst ons brengt, maar man wat geniet ik van dit geweldige puppetje! En wat hou ik nu al enorm veel van haar!

Mijn meisje
Gek op water
Toch spannend, in het zwembad. Schuilen bij vrouwtje, en dan kan ik stiekem haar knot vasthouden
Met mama samen op de hei
Slapen bij vrouwtje op schoot

Inmiddels is het augustus 2022 en is Nani alweer ruim twee jaar oud. Ze is uitgegroeid tot een prachtige, goed gebouwde maar vooral ontzettend lieve hond met fantastisch gangwerk, die over het algemeen niet snel onder de indruk is. Haar allergrootste hobby is: Knuffelen! Ze doet dit het liefst de hele dag en het maakt haar niet gek veel uit met wie, als er maar iemand is die haar wil aaien. Ze vindt het heerlijk om bank te hangen, met of zonder katten om haar heen. Natuurlijk gaat ze ook graag mee naar de bossen, de duinen, het water. Heerlijk rennen en spelen met haar zus en haar mama, of spelen met andere honden, ze vindt het geweldig! Lekker een stukje zwemmen of dingen opduiken uit het water behoord ook tot haar favoriete bezigheden. Natuurlijk is ze ook gek op koekjes!

Nani, in stand
Genomen tijdens onze vakantie in Drenthe
Bankhangen met Buddha
En Buddha mag ook bij haar in haar mand slapen
Nani (links) met haar mama
Nani’s favoriete houding
Breezer komt graag bij Nani voor een wasbeurt
Nani vorig jaar (2021) op de Clubshow van de Belgische Club. Ze werd 1e in de Jeugdklasse en beste Jeugdhond van de show!
En daar was ze zelf ook best blij mee!
Favoriete bezigheid: Bankhangen!