Gn’abertoe des Fosses Diaboliques “Shamu”

Shamu is geboren op 17 juli 2000, bij Hans en Lucie Lieven van kennel Des Fosses Diaboliques. Dochter van Ben Nou-Nauw Lady of Pelgrims Ring en Ellington-Elf Lord of Pelgrims Ring. Van Shamu herinner ik me nog dat ik ook met haar wel de gehoorzaamheidscursussen heb gedaan. Verder was zij er vooral voor de gezelligheid en hebben we met haar niet veel gedaan, geen reddingswerk en ook geen shows. Shamu was een echte teef, en geen makkelijke hond, zeker niet naar andere honden. Zij vond dat zij de baas was, maar eigenlijk was zij niet geschikt als roedelleidster. Verder was ze een vriendelijke hond, vond alles leuk en was makkelijk in de omgang. Ik ben een paar keer met haar een weekend naar Zeeland geweest in een hotelletje aan het strand, en dat deed ze allemaal fantastisch. Op 17 juli 2009 ( jazeker, op haar verjaardag!) merkte we dat er iets niet goed met haar was. Ze sliep heel veel, en wilde eigenlijk niet meer opstaan. Mijn moeder ging haar uitlaten en kwam na een paar minuten naar binnen gestormd. Shamu was ingestort en kon niet meer opstaan. Ik ging bij haar kijken (had toen net mijn paraveterinaire opleiding afgerond) en wist meteen dat het mis was. Haar buik voelde aan als een golfslagbad, en ik vermoedde wat de dierenarts even later bevestigde. Ze had een inwendige bloeding, en had al ruim 3 liter bloed in haar buikholte. We hebben haar meteen in laten slapen. Het is gek.. een hond die dood gaat op haar verjaardag.. Bijzonder.